Liity jäseneksi

Varkauden Invalidit ry:n jäseneksi voidaan hyväksyä fyysisesti vammainen tai toimintaesteinen henkilö, hänen perheenjäsenensä tai muu henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt.

Voit liittyä jäseneksemme joko hakemalla jäsenhakemuslomakkeen toimistolta, tulostamalla ja täyttämällä lomakkeen alla (pdf-muotoinen) ja toimittamalla sen toimistolle tai täyttämällä sähköisen jäsenhakemuslomakkeen Invalidiliiton sivuilla. Hallituksemme hyväksyy uudet jäsenet kuukausikokouksessaan ja saat ilmoituksen kun jäsenyytesi on hyväksytty. 

- - - -


  • Voit tulostaa ja täyttää jäsenhakemuskaavakkeen tästä. Palauta täytetty lomake toimistolle.

- - - -

JÄSENETUINA SAAT:

 

1. Tieto on valtaa – jäsenetuna IT-lehti

Saat IT -lehden jäsenetuna kahdeksan kertaa vuodessa. IT-lehti on pohjoismaiden laajin, ajankohtainen ja asiantunteva fyysistä vammaisuutta käsittelevä
tietopaketti. (IT-lehden vuosikerran arvo 60 €)

2. Neuvontaa ja ohjausta – kysy rohkeasti

Soita Invalidiliiton puhelinneuvontaan vammaisten palveluista puh. 0200 1234 tiistaisin ja torstaisin kello 13–17.

Voit lähettää kysymyksesi myös neuvot@invalidiliitto.fi

Invalidiliiton työelämäneuvonnasta saat tietoa ja tukea työllistymiseen, työssä jaksamiseen ja yrittäjyyteen.

Esteettömyyskysymyksissä saat tietoa osoitteesta www.esteeton.fi.

3. Yhdessä olemme enemmän – vertaistukea ja harrastuksia

Jäsenyhdistysten toiminnassa tapaat samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä. Useimmissa yhdistyksissä on erilaisia kerhoja ja harrastusryhmiä. Kun vammautuminen on uusi asia, löydät Invalidiliitosta myös vertaistukihenkilöitä tai -perheitä.

4. Monipuolista järjestökoulutusta

Invalidiliitto ja sen jäsenyhdistykset tarjoavat jäsenilleen vuosittain useita paikallisia, alueellisia ja valtakunnallisia kursseja, seminaareja ja neuvottelupäiviä
sekä verkkokursseja. Kurssit ovat jäsenille edullisia, osa jopa maksuttomia.

5. Järjestövakuutuksesta turvaa

Kun olet Invalidiliiton tai sen jäsenyhdistysten järjestötehtävissä ja -tilaisuuksissa, sinua koskee Invalidiliiton järjestövakuutus. Mukana oleva henkilökohtainen omaisuus on myös vakuutettu.

6. Liikuntaa ja urheilua – löydä oma lajisi

Vammaisurheilu ja –liikunta VAU edistää eri ikäisten jäsentensä kuntoilua ja harrasteliikuntaa sekä kilpaurheilun mahdollisuuksia. Moni jäsenyhdistys on myös VAU:n jäsen.

7. Oikeuksien puolustamista

Jäsenyhdistykset ja Invalidiliitto ovat aktiivisia vaikuttajia paikallisesti ja valtakunnallisesti. Tule mukaan yhdistysten vaikuttamistoimintaan!

8. Taloudellista tukea

Jäsenyhdistysten jäsenet voivat hakea Invalidiliiton kautta taloudellista tukea testamentteina saaduista varoista lahjoitusehtojen mukaisesti opiskeluihin tai kouluttautumiseen.

9. Rahanarvoisia etuja

Jäsenyhdistyksen jäsenenä hyödyt mm. Suomen Hostellijärjestön (www.hihostels.fi) jäsenhinnoista kotimaan SRM-hostelleissa Myös jäsenyhdistyksillä
on omia etuja jäsenilleen.

10. Etujen lisäksi tietoa tuetuista lomista

Kaikilla fyysisesti vammaisilla on mahdollisuus hakea tuettuja lomia sosiaalisin ja taloudellisin perustein Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:stä (www.mtlh.fi).